Tävlingssäsongen har börjat

28.04.2016 19:02

Laddade till 1000

Nu har ponnytrav tävlingarna runt om i landet börjat, travskolans starthästar kommer börja tävla lite smått nu i maj efter att licenskurserna är avslutade. Det kommer bli ett spännande år, svårt att toppa fjolåret men vi ska göra vårt bästa! Förra året gjorde vi 137 (!) starter varav i 25 % av dem var våra kuskar/ryttare & ponnyer bland dem 3 bästa vilket är otroligt fina siffror. Det togs även mängder av andra placeringar samt rekord. Bäst förra året var överraskande nog Swenton som blev bästa shetlandsponny på Arena Dannero 2015! I utselningsligan som arrangerades av Svensk Travsport för alla Sveriges travskolor, vann Ida Forsman (även Champion på Arena Dannero), Sofia Lodin blev 2a och Lina Gustafsson blev 3a, Topp 3 över hela Sverige kom alltså 3 Dannero tjejer! Vi hade även flera andra från vår travskola som var med, Moa Fagerman, Ida Fröberg & Julia Pettersson hamnade i topp 10!

I Travskoleligan, som även den arrangeras av Svensk Travsport för alla travskolor i Sverige,  kom vi in på en 2a plats som vi blev riktigt stolta över! I år ger vi övriga travskolor lite försprång då vi års debuterar lite senare än vanligt, men vi kommer göra vårt bästa på tävlingarna framöver så vi ska inte räknas bort från slutstriden!

Vi kom även 2a i vår regions VI I TRAVSKOLAN tävling som 2015 hölls på Bergsåker, det var Ida Fröberg, Linnea Sjöberg, Lina Gustafsson & Moa Granlöf som tävlade för oss och de var riktigt duktiga!

Som sagt, fjolåret blir svårt att toppa men vi ska göra vårt bästa. Vi börjar ladda våra tävlingsnerver, nu kör vi så de ryker!

//Nathalie Forsman