Inbjudan till Ponnykampen

28.04.2016 19:09

Team Arena Dannero

Hej alla aktiva!

Nu bjuder vi in till ponnykampen, där alla får vara med, en tävling bland alla landets travbanor som innefattar 3 delar.

KUNSKAP - PONNYLOPP - HEJAKLACK

Landet delas upp i fem olika grupper och själva tävlingen kommer att hållas genom deltävlingar på tio olika platser (två deltävlingar per grupp) och med en final i september under Derbyhelgen på Jägersro. Man tävlar för sin hemmabana genom att samla poäng och den travbana i varje grupp som efter de två deltävlingarna samlat ihop flest poäng kvalificerar sig till finalen. Team Arena Dannero kommer tävla 19/6 i Östersund och 6/8 i Solänget.

Ponnykampen presenteras av Agria. De sponsrar med fina hederspriser och kommer finnas på plats vid samtliga deltävlingar. Utöver det har de möjliggjort för oss att få synliggöra travsporten på Friends Arena under Sweden International Horse Show. De fyra främsta lagen kommer att få vara med i ett mästarmöte på Friends. En kusk från varje lag (av de fyra främsta) kommer att få tävla inne i arenan på Friends. Mer information om hur detta mästarmöte kommer att gå till kommer under sommaren. Utöver detta erhåller också dessa fyra främsta lag 10 st biljetter var till denna dag på Friends för att kunna heja fram sin hemmabanas kusk.
Vi är också väldigt glada över att Royal Hästsport sponsrar oss med det fina förstapriset i Ponnykampen; En Royal Puma Ponny, Säkerhetssulky för shettis! 
Som ni ser finns det massor att kämpa för! 

Regler kunskapsdel:

v  Lagdeltagare i åldern 8 till 13 år.

v  Laget ska bestå av fyra personer.

v  Frågorna hämtas från den nya travappen Stjärnloppet samt från märkesmaterialen Järn och Koppar.

v  Frågorna ska besvaras skriftligt, muntligt eller genom att praktiskt utföra en uppgift.

 

Regler loppdel:

v  Ponnykuskar i åldern 8 till 15 år.

v  Två ponnylopp i varje grupp.

v  Loppen kommer att utformas med olika propositioner i hela landet beroende på vilken klass det finns flest hästar i just i den regionen.

 

Regler hejaklacksdel:

v  Heja på sitt lag under hela dagen, det finns ingen begränsning i antalet deltagare i klacken eller ålder. Alla får vara med och ska skapa en gemenskap och vi-känsla med andra på sin hemmabana. Deltävlingens domare utser bästa hejaklacken för dagen baserat på;

o   Engagemang

o   Hejaramsor

o   Gemenskap i klacken

o   Utstyrsel

o   BIS (Best In Show)

Det är alltså inte antal personer i hejaklacken som är det viktiga utan framförallt engagemanget.

Vi kommer arrangera en studiecirkel där alla som vill kan träffas och gå igenom de olika delarna, man behöver inte vara med på alla träffar för att vara med i ponnykampen, vilka som får tävla i kunskapsdelen avgörs i en tävling vi arrangerar på hemmabanan bland alla som vill vara med som är mellan 8-13 år. I ponnyloppen kommer dem 3 anmälda ponnyer från vår bana med mest startpoäng att få delta och i hejaklacksdelen får alla delta! 

Vi kommer köra flera träffar, de kommer även vara uppdelade på de olika delarna, planerade dagar just nu:

17/5 - 18.00 - 20.00 Föreningsrummet - Kunskapsdelen

24/5 - 18.00 - 20.00 Föreningsrummet - Kunskapsdelen

30/5 - 18.30 - 20.00 Föreningsrummet - Planering Hejaklacksdel (Vad man kan göra/Vad man ska skaffa)

4/6 - 12.00 - 16.00 Föreningsrummet - Förberedelse hejaklacksdel/Kunskapstävling

19/6 - TÄVLING ÖSTERSUND

6/8 - TÄVLING SOLÄNGET

Observera att fler dagar kan tillkomma mellan tävlingarna, samt innan första tävlingen vid behov. Vänligen anmäl deltagande till mig på mejl Naight_@hotmail.com innan 15/5, så man vet hur många som vill vara med i Team Arena Dannero, även om  ni inte kommer vara med under alla träffar.  

Hoppas många vill vara med & tävla eller heja! 

Med Vänlig Hälsning Nathalie Forsman