Förste & Andre Hästskötare sökes!

28.09.2016 22:19

Hej!

Nu efter många önskemål, drar vi igång ett nytt projekt!

Vi har tidigare haft försteskötare på några av våra hästar, från och med oktober kommer vi även ha andre skötare :D Vi har även två nya hästar på väg hem till travskolan som vi hoppas ska trivas lika bra här som dem andra gör! Dem nya heter Erikas Sip Of B. (shetlands ponny) & Pascal Trot (gotlandsruss), mer info om dem senare, från och med oktober är alla uppstallade hästar på travskolan tillgängliga för andre skötarna :)

Nedan följer mer info om vad det innebär att vara förste & andre Skötare på våra hästar i travskolan:

FÖRSTE SKÖTARE

Betydelse: Man är förste skötare till den häst man är bokad på och har även första tjing att tävla om hästen ska starta. Man har en timmes ordinarietid med sin skötehäst men kan få spendera mer tid med sin skötehäst.

Innebär:

• Man måste ta hand om sin skötehäst under minst en timme i veckan, gärna under fler tillfällen om man vill.
  • Skötehästens utrustning måste rengöras minst en gång i veckan
  • Har skötehästen lektionstid får man inte störa
  • Det kan hända att man som förste skötare får träna sin skötehäst lite extra om det skulle vara så att det behövs, men lektionstid går alltid först och man får inte träna utan att kolla med handledare innan att det är okay.
  • Förste skötarna får vara extra på travskolan, men man ska ha meddelat handledare i god tid att man kommer, så man vet att det inte krockar med kurstillfälle. (Minst en dag innan)

Krav:

• Ska ha gått minst guld kurs
  • Travskolans Elever har första tjing därefter aktiva licensierade kuskar/ryttare.

Kurstillfälle: Onsdagar 17.00 – 18.00

Pris: 500Kr Månaden Först till kvarn gäller

ANDRE SKÖTARE

Betydelse: Man är andre skötare till den häst man är bokad på och har två timmars ordinarietid med sin skötehäst.

Innebär:

• Man får spendera extra tid med sin skötehäst
  • Fokus ligger på hästen och hästens välmående
  • Man får lära sig att ta hand om hästen från grunden (mocka boxen, tempa,  visitera, rykta, friskvård osv.)
  • Det innebär att träning av skötehästen ej ingår under dessa två timmar om det inte skulle behövas av någon anledning framlagt av handledaren (ex. ska tävla på söndagen och behöver skrittas dagen innan)

Krav:

•  Ska vara elev på travskolan

Pris: 500Kr Månaden Först till kvarn gäller

Vid frågor/bokning kontakta Nathalie Forsman Naight_@hotmail.com eller 076 779 6037

Nedan följer för dagen aktuell bokningslista

Häst

Förste Skötare Oktober